Lækre hjemmebagte knækbrød.

Jeg har bagt knækbrød og det er super hurtigt gjort. Det allerbedste er, at jeg ikke behøver at få fingrene i dejen. Så mangler du et hurtigt sundt alternativ, så skulle du prøve at bage disse. 

De er gode til en hver lejlighed. Især er de fine at have i huset som alternativ til kager/slik. Altid godt at være på forkant med ens craving.

connie therkildsen

 

Dej 1:

1 dl. havregryn

1 dl. sesamfrø

1 dl. hørfrø

1 dl. solsikkekerner

1 dl. græskarkerner

3½ dl. vildrug fuldkornsmel fra Urtekram

2 dl. vand

3/4 dl. olie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

Dejen røres sammen og lægges ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over over og rul ud med kagerulle. Du kan variere tykkelsen alt efter, om de skal bruges til snack eller de skal bruges med pålæg. Så skal bagetiden selvfølgelig reguleres derefter.

Når dejen  er rullet ud på bagepladen, kan du bruge en pizzarulle til at slice stykkerne inden de skal i ovnen. Når de så er afkølede er de lige til at knække. Kan opbevares i kagedåse.

Bagetiden er ca. 15 – 20 min ved 220 grader

 

Dej 2:

Dej 2 er som dej 1, men jeg har bare udskiftet 1 dl. græskarkerner med 1 dl. chiafrø og i stedet brugt 3½ dl. økologisk fuldkornshvedemel.

Chiafrø er små superfrø, som er super sunde. Kan købes i de fleste supermarkeder og er en smule dyre. De indeholder 4 gange så mange fibre som hørfrø. Kalk, antioxidanter, omega-3 fedtsyrer og masser af protein.

Rigtig god fornøjelse.