Dødtræt og øm i nakke og skuldre?

 

Men snupper du bare lige en smertestillende og håber det bliver bedre i morgen?

Det er så pokkers svært at sige: “Du ser bare fantastisk ud” til dit spejlbillede om morgenen. Huden hænger, grå og trist. Dine øjne er trætte og matte. Og du er sort under øjnene?

Når du kommer hjem fra job, er der ikke mere energi og du smider dig i sofaen efter dagens gøremål og tæller dagene til weekend, hvor du håber du kan få indhentet det forsømte.

Du spekulerer på alt det, du gerne ville have var anderledes. (mere motion, sund mad, smide de overflødige kilo, mere energi, lave det jeg elsker, nyde livet, mere kærlighed, tid, nærvær, tid til børnene og meget mere). Ja du ved godt hvad der skal til:-)

Jeg kunne blive ved med at remse op. Jeg kender det SÅ godt. Det har været mit liv i mange år.

Jeg har spekuleret alt for meget Jeg har talt alt for meget, men det ændrede bare ikke det store. Det var først da jeg flyttede fokus fra hovedet  og ned i kroppen, at der skete ændringer. Jeg har fået mere ro i mit hoved og jeg har fundet “tænd/sluk” knappen som jeg kalder det. Jeg kan slukke for uhensigtsmæssige tanker og finde ro. 

Kroppen “bimler og bamler” jo for på alle mulige måder at vise, at den behøver omsorg.

Det er ikke i hovedet, du altid skal finde løsningen. Du har nemlig sikkert tænkt mere end rigeligt og det har jo ligesom ikke rigtigt ændret noget.

Prøv at spørge dig selv:

Hvad er det smerterne fortæller mig? Hvad skal jeg ændre på? Arbejdsstillinger? Er jeg stresset? Trækker jeg vejret ordentligt? Går jeg og spænder? Hvorfor?

Hvorfor er min hud grå og trist? Får jeg nok søvn? Giver jeg min krop sund og nærende mad? Drikker jeg nok vand? Drikker jeg alt for meget kaffe? Spiser jeg for meget sukker?

Hvorfor har jeg ingen energi? Får jeg de vitaminer og mineraler min krop har brug for? Forkæler jeg mig selv? Gør jeg noget jeg elsker? Får jeg krammet nok? Grinet nok? Pauser?Er jeg ked af det? Ensom?

Det mest hensigtsmæssige er at se på årsagen i stedet for at ignorere/dæmpe de signaler kroppen giver dig. Kroppen er super intelligent og vil altid arbejde hen i mod at være i homøostase (ligevægt). Men vi bliver nød til at give kroppen, de bedste  betingelser for at gøre det. 

Jeg kan stadig komme i perioder hvor balancen tipper. Men nu tager jeg det alvorligt og mærker indad. Hvad har jeg brug for lige nu og skal der en hjælper på banen?

En hjælper kan være løsningen når tingene er gået i hårdknude.

Inspiration, ny viden og en opmærksom/lyttende hjælper kan gøre en forskel. At blive lyttet til og blive taget alvorligt er det vi alle ønsker når tingene er svære og uoverskuelige. Støtte og kropsbehandlinger kan hjælpe og støtte kroppen med genfinde balancen.

Husk at elske og nære dig selv. Så kan du være meget mere for dem du elsker.

connie therkildsen