Start dagen med et glas vand med citron

Citroner

Start dagen med et stort glas tempereret vand med frisk citronsaft. Hæld evt. vand i glasset om aftenen inden du går i seng eller brug afkølet kogt vand.

Det at leve sundt skal ikke være svært. At ændre vaner kræver tid og overskud. Det er vigtigt,  du spørger dig selv hvad der er muligt at få indført i din hverdag og som du  kan få succes med. Det er det allervigtigste.

Det kan blot være en lille bitte ting, som kan gøre dig bare en smule sundere og så er du på rette vej. Får du indført en ny bedre vane, har du lettere ved at tilføje en ny osv.

At indføre små nye og bedre vaner lidt efter lidt har virket for mig.

Hver dag øve mig i  at smide “den indre kritiker” på porten. Tale pænt til mig selv og rose mig selv for, at jeg gør noget godt for min krop og ikke mindst min sjæl. Når jeg falder i (og det gør jeg selvfølgelig stadig) så ser jeg det blot som et lille styrt, mig op på hesten igen og tilbage på stien.

Jeg vil gerne give små tip og ideer på min blog, der kan inspirere dig til at indføre små sunde vaner der ikke kræver det helt store. Brug det der taler til dig – husk et lille skridt er bedre end at blive stående.

At starte din dag med et glas vand med citronsaft gør noget godt for din krop og for din væskebalance.

Når vandet er tempereret optager din krop bedre alt det gode fra citronsaften og skal ikke bruge energi på at “varme” det kolde vand op.

Husk at skylle efter med rent vand for at beskytte emaljen på dine tænder og/eller drik med sugerør.

Citroner er fantastiske og har mange sunde og velgørende egenskaber.

Selv om man ikke skulle tro det, er citroner basedannende. Men vælg de økologiske citroner, da man har fundet ud af at konventionelt dyrkede citroner danner syre i kroppen pga. bl.a pesticidrester.

Når du drikker vand med citronsaft som det første, før alt andet om morgenen,  styrker du lever og nyrefunktionen og gør din krop endnu bedre i stand til at afgifte kroppen. Din lever er dit “rensningsanlæg” og den arbejder på højtryk om natten med at rense din krop for affaldsstoffer. Din nyrer kommer igang og dit system bliver skyllet igennem.

Citron styrker immunforsvaret, da den indeholder C-vitamin, der er en stærk antioxidant der bla. forebygger kræft og aldring.

C-vitamin forebygger problemer med tandkød, hud, øjne og slimhinder. Er super for din mundhygiejne og giver god ånde.

Dit bindevæv (det væv, der holder sammen på os og har stor betydning for vores sundhed og velvære) bliver holdt sammen af C-vitamin og bliver derved styrket når du får masser af citron. Sidegevinst er en smuk og sund hud.

Citronsaftens indhold af C-vitamin booster ligeledes din forbrænding.

Her er opskriften på en fantastisk drik, hvis du har lyst  eller trænger til at booste dit immunforsvar yderligere. Den er taget fra Louise Bruuns bog: “Få en lykkelig krop på 28 dage” som på det varmeste kan anbefales.

DEN GULE LYKKEDRIK

Blend eller pres i saftpresser.

1 grapefrugt

1 økologisk citron, hel og med skal

1 appelsin skrællet, men lad gerne det hvide blive på

1 spsk gurkemeje

1/4 tsk cayennepeber

2 dl vand

citroner