Ondt i nakke og skuldre?

Har du muskelspændinger i forbindelse med stress?

Har du smerter og ondt i nakke og skuldre? Føler du dig stiv og usmidig? Har du svært ved at slappe ordentlig af?

Du lider måske af spændingshovedpiner og træthed?

Ved stress, vil du ubevidst, spænde en smule op i dine muskler. Dit åndedræt vil ofte være overfladisk.

Hvis du prøver at vende din opmærksomhed på dine skuldre, vil du kunne mærke, at de er trukket en smule op mod dine ører. Prøv at tage en dyb vejrtrækning og slap af i skuldrene. Du vil forhåbentlig mærke, at de kommer længere ned på plads:-)

Det er den øgede spændingstilstand i musklerne, der er medvirkende til, at du har ondt i nakke og skuldre. Musklerne bliver “forkortede” og det vil trække i led og sener med stiv- og skævhed til følge. “Hårde” muskler der er spændt op og som ikke bliver brugt optimalt, vil ikke modtage den nødvendige næring og væske.

Den manglende bevægelse af musklerne, vil gøre at affaldsstofferne ophobes i musklerne og det vil give stivhed og øget inflammation. Alle dine muskelbevægelser, er medvirkende til, at din krop bliver udrenset.

En dyb og god vejrtrækning er også med til, at der sker en god udskillelse af affaldsstoffer og dine muskler får ilt.

For at blive fri for smerter skal du, sørge for at få massage regelmæssigt og lav afspændings-, udstræknings- og afslapningsøvelser helst dagligt. Få sat fokus på at slappe af og trække vejret dybt, for at berolige dit nervesystem og nedsætte din stress. 

Jeg vil  bruge bindevævsmassage med sugekopper, i kombination med massagen. Det er suverænt til at løsne bindevæv, fjerne de ophobninger der giver smerter og giver mig bedre mulighed for at arbejde dybere i muskulaturen og løsne spændingerne.

Cupping

Ofte kan det være en god ide, at tage et tilskud af magnesium. Enten som tilskud inden sengetid eller som spray. Magnesium findes bl.a også i: Græskarkerner, solsikke- og sesamfrø, nødder, grøntsager og frugt.

En skøn måde, at afslutte dagen og slappe af inden sengetid er at tage et afslappende fod- eller karbad i Epsomsalt.