Jeg har været til foredrag på Folkeuniversitetet med overlæge Mikael Bitsch, som har skrevet bogen “Spis dig fra overgangsalderen”.

Jeg købte bogen for et par år siden, da jeg har en stor interesse i hvordan jeg på naturlig vis selv kan støtte min krop med at komme godt gennem overgangsalderen.

Jeg vil i et andet blog indlæg komme ind på selve foredraget og den viden jeg fik med mig derfra.

Rødkløver blev især fremhævet i forhold til at lindre generne i overgangsalderen.

Rødkløver Trifolium pratense er i familie med ærter og bønner og er en god kilde til planteøstrogener også kaldet fytoøstrogener.

Fytoøstrogen er et naturligt forekommende østrogenlignende stof. Findes især i ærter, bønner, soya, lucerne og bønner.

Alle dele af rødkløveren er spiselig både blade, frø, blomster og rod.

Jeg køber rødkløver som tørrede blade i helsekosten.

Når vi går i overgangsalder falder vores østrogen niveau og kan give forskellige gener. Men hvis vi indtager 50 mg planteøstrogen om dagen kan det virke til at nedbringe disse gener.

En kilde til naturlig planteøstrogen er rødkløver.

Drik gerne 2 – 3 kopper rødkløver te om dagen. Jeg laver gerne en termokande og tilsætter citronskiver. Rødkløver har en flad smag og har brug for lidt ekstra for at glide ned.

Lige som med salvie teen, er den en god ide lige at lade kogevandet afkøle lidt og lad teen trække mindst 10 min. Du kan også lave en større mængde og enten lave en termokande eller sætte det i køleskabet og drikke det koldt.

Rødkløver kan også tages som ekstrakt. Læs mere om produktet på Herrens Mark.

Zoneterapi kan også være medvirkende til at lindre gener i overgangsalderen. Zoneterapien går ind og hjælper din krop med at komme godt i gennem overgangen, støtte dit hormonsystem og komme i balance.

Læs mere om mine zoneterapi behandlinger her.