De her lækre gulerodsboller er altid de foretrukne, når jeg bager boller. De er lette, luftige og smager super godt.
Du behøver ikke at få klistrede hænder, da de ikke skal æltes men helst være en smule “våde” og sættes på bageplade med to spiseskeer.
Ingredienser: ca. 24 stk. (alt efter hvor store du ønsker dem).
25 gr. gær
5 dl. lunkent vand
75 gr. sukker
en knivspids salt
3/4 dl. rapsolie
2 æg
150 gr. solsikkekerner
4 store revne gulerødder
200 gr. fuldkornshvedemel eller anden grov meltype
ca. 800 gr. hvedemel
Til at gøre ælte arbejdet for mig, bruger jeg min røremaskine.
- Opløs gæren i den lunkne vand
- Tilsæt sukker, salt, æg, solsikkekerner, revet gulerod, fuldkornshvedemelet og tilsidst hvedemel lidt ad gangen til du kan trykke let på dejen uden at den klistrer for meget. Den skal ikke føles for “våd” men heller ikke for “tør”.
- Lad dejen hæve i røreskålen med et klæde over i ca. 1 time.
- Rør igen dejen i maskinen. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis den føles for klistret.
- Beklæd bagepladerne med bagepapir og sæt bollerne på med to spiseskeer i den størrelse du ønsker.
- Lad bollerne hæve under klæde ca. 1 time igen.
- Tænd ovnen på 220 grader forvarmet ovn eller varmluft 200 grader.
- Bag bollerne ca. 12-15 min.
God fornøjelse:-)
0 kommentarer