Zoneterapi og stress

Krop

Connie Therkildsen Stillevinde Zoneterapi og stress

 

Det rører mig dybt hver gang jeg møder et menneske, der er ramt af stress.

Ofte har familie og venner kunnet se og mærke, at den er helt gal. Den sidste der ofte erkender stressen som et faktum er den stressramte selv. 

Jeg har selv haft stress og ved lige præcis hvor forfærdeligt det er. Jeg ved der er en vej tilbage til en ny og klogere udgave af sig selv på den anden side.

Men jeg ved også at vejen kan være svær at få øje på, når man står midt i orkanens øje.

Mit ønske er, at hjælpe dig og din krop på banen igen.

At hjælpe dig med at flytte fokus fra hovedet og ned i kroppen.

Minde dig om vigtigheden af, at du får masser af ro, hvile og omsorg.

 

Din krop har brug for hvile for at restituere og DU har brug for ro til at mærke DIG og din krop.

 

Kroppen reagerer ved overbelastning med diffuse smerter som for eksempel gentagne hovedpiner, dårlig fordøjelse, urolig eller manglende søvn, indre uro, muskelspændinger ofte i kæber, nakke og skuldre.

Når du er overbelastet kan det være svært at finde hvile og ro. Du har svært ved at mærke dig selv og træffe de rigtige valg for dig.

Vi er så vant til at alt skal klares med hovedet og vores opmærksomhed er ude hos vores relationer og vores omgivelser.

De fleste ved ikke, de er stressede og ofte mærker vi det først når kroppen kollapser. Træt og udbrændt.

Vi må godt have travlt og have mange arbejdsopgaver, hvis bare det ikke er HELE tiden. Men vi SKAL også huske at hvile.

Et lille eksempel:

Du står udenfor løvens hule. Løven brøler og har opdaget dig. Du bliver bange, men flytter dig ikke. Kan du mærke fornemmelsen i kroppen??? Vores sympatiske nervesystem går i beredskab. Det er vores kamp/flugt mekanisme og hormonerne adrenalin/kortisol tonser rundt i kroppen. Kroppen gør klar til, at du skal klare udfordringen, redde livet og komme væk.

Problemet er bare, hvis du ikke kommer væk og du bare bliver stående. ( Et billede på at du bliver i et miljø, der stresser dig).  Din krop tror hele tiden der er fare på færde og er i evig alarmberedskab. Det er meget hårdt for din krop og din hjerne. Det kan på sigt være livstruende og det er jo skræmmende.

Husk du skal ikke altid handle – men også huske bare at være.

Vi skal have balance i mellem det sympatiske og det parasympatiske nervesystem.

 

Som zoneterapeut vil jeg have fokus på at få aktiveret det parasympatiske nervesystem. At få niveauet af stress hormoner ned og få din krop til at slappe af.

Jeg vil tage udgangspunkt i dig og dine problemstillinger. Vi er ikke ens og vi har hver især vores historie/rygsæk og måde at tackle livets udfordringer på. 

Jeg arbejder meget roligt og med langsomme bevægelser/strøg. Dit nervesystem skal beroliges, så kroppen slapper af og kan modtage behandlingen.

Jeg vil have fokus på at styrke dit immunforsvar og få skabt energi/flow i kroppen. Jeg vil finde frem til de organer (udfra dine symptomer og sygdomshistorie) der er i ubalance og få løsnet op for evt. stagnationer i energien 

Når dit nervesystem er svækket går det ud over immunforsvaret og hormonsystemet. De tre organsystemer arbejder tæt sammen og en fejlfunktion i det ene system vil skabe problemer i de to andre systemer.

 

Jeg har positive resultater med zoneterapi og stress. De kvinder jeg har behandlet, har alle oplevet ro, overskud og øget flow i kroppen efter en behandlingsrække på 6 gange.

Jeg har sammensat ” Ro på Nervesystemet” til dig der har brug for ekstra tid og omsorg eller har brug for en lang pause på en fridag.

“Ro på nervesystemet” er 2,5 time med ro, nydelse og god tid til dig og din krop med helkropsmassage, der løsner dine spændinger og får din krop og din vejrtrækning i ro. Zoneterapi med fokus på dit nervesystem, nedsætte stressniveauet i kroppen og få skabt balance i de overordnede systemer: nerve-, hormon- og immunsystemet.

Behandlingen er alt det, jeg selv har savnet som stressramt og efter et langt behandlingsforløb efter brystkræft. Behandlingen hjælper dig med at slippe tankemylder og få fokus på din krop. For nogle kan det være skræmmende at slippe hovedet og det kan tage tid at vænne nervesystemet til at slappe af.

Det kan være nødvendigt med et par behandlinger inden du kan slippe tankemylder, hvis du har været i stress længe, men så oplever jeg også at så snart døren bliver lukket i klinikken, at så slapper kroppen af, fordi den ved (af erfaring)at nu er det tid til pause og det er ok at give slip. 

At få zoneterapi kan også bruges forebyggende. Du prioriterer tid til ro for dig og din krop og zoneterapi er fantastisk til at skabe balance og overskud fysisk og mentalt.

Andre ideer til afstressende aktiviteter:

Åndedrætsøvelser – træk vejret dybt gennem næsen og lad luften sive stille ud gennem munden. Lig stille og træk vejret stille og roligt.

Visualiseringer – dine tanker gør dine følelser. Så tænk skønne tanker. Der findes godt materiale på youtube eller lån på biblioteket.

Få massage og zoneterapi.

Fodbad/karbad i Epsomsalt læs mere her 

Gå tur i skoven eller ved havet.

Se lange serier på tv.

Mindfulness

Slap af og grin.

Find det der gør dig  glad og husk at gøre det hver dag.

 

Stillevinde Connie Therkildsen

 

 

0 kommentarer